За пореден път: Пласидо Доминго отмени своя изява в Япония

Тя трябваше да се състои преди Олимпийските игри в Токио
8 ное 2019 10:43, Нели Христова
2
За пореден път: Пласидо Доминго отмени своя изява в Япония
Снимки: Reuters

"Реших да не участвам в представление на кабуки опера заради сложността на проекта." Така Пласидо Доминго обясни решението си да се откаже от поредната си изява, този път в Япония през апри 2020 г., точно преди Олимпийските игри в Токио. 

Още по темата

Доминго се надява в близко бъдеще да има нова възможност да пее заедно с изпълнители на кабуки опера (японска театрална форма с участието единствено на мъже), приветствайки "смесването на две театрални традиции, свързано с обединяване на две култури на една и съща сцена в хармония с духа на олимпийските игри".

В комюникето изобщо не се намеква за обвиненията в сексуален тормоз срещу 78-годишния певец, който бе принуден да се откаже от участие в няколко концерта в САЩ и в наградна церемония, съобщават от Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

През октомври Доминго напусна поста директор на Лосанджелиската опера, който заемаше от 2003 г. През август девет жени го обвиниха в сексуален тормоз и непристойно поведение от края на 80-те години на миналия век. В началото на септември други 11 жени направиха същите изявления. Тенорът отмени свое участие на сцената на Метрополитън опера. Операта в Сан Франциско и Филаделфийската филхармония анулираха представления с негово участие този сезон, а операта в Далас - концерт, планиран за март 2020 г.

Пласидо Доминго обаче продължава да пее в Европа. Той бе бурно аплодиран на фестивалите в Залцбург и Сегед, а през октомври - в Цюрих и Москва. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
коки преди 4 години
Да, жените се сещат след 30 години, че ги е погледнал.
1
2
 
8
 
! Отговори
Аи Веи Гоим преди 4 години
Така е, гоим, щом един гоя си пада по жени, а не по мъже - наказанието е само въпрос на време! Ако си беше палувал с момченца, сега нямаше да е на този хал!